Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

JAAK JUSKE Kremlimeelsete viimne lahing Eesti metsavendadega (15)

Mihhail Kõlvart ja Jaak Madison.
Mihhail Kõlvart ja Jaak Madison. Foto: Коллаж Rus.Postimees

Ei ole üllatav, et mõned venemeelsed keskerakondlased levitavad sotsiaalmeedias Kremli stalinistlikku narratiivi Eesti metsavendadest kui bandiitidest. Üllatav on, kui neid kaitseb Eesti parlamendipartei esimees, kirjutab Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni liige Jaak Juske.

Kindlasti on tänuväärt, kui inimesed ajaloo vastu huvi tunnevad, sellest kirjutavad ja mõtteid avaldavad. Nii saame kõik targemaks. Alati tuleb aga arvestada, et ajaloofaktide tõlgendamine ei tohi viia ajaloo võltsimiseni. Ja otse loomulikult tuleb arvajal mõelda oma positsioonile ühiskonnas, oma sõna mõjule. Kui haridusasutuse juht asub levitama Eesti ajaloo ühest traagilisemast perioodist seisukohti, mis kajastavad õigustusi inimsusevastastele kuritegudele Eesti rahva vastu, on midagi väga valesti. Seda Tallinna Tondiraba huvikooli direktor Sergei Ptšjolkin oma Facebooki lehel paraku tegi. Ning otse loomulikult võimendas tema postituse mõju Ukrainas käiv sõda ja Venemaa tänased kuriteod ukrainlaste vastu.

Nii on loomulik, et linnapea Jevgeni Ossinovski andis korralduse koolijuht vallandada. Eesti koolis ei ole kohta küüditamise või teiste inimsusevastaste kuritegude õigustamisele. Punkt.

Tagasi üles