Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MART LAAR Meie kõigi elu läheb lähitulevikus ainult halvemaks (87)

Copy
Mart Laar
Mart Laar Foto: Mihkel Maripuu

Eesti on saanud endale uue valitsuse. Kas see aga üldse on uus? Valitsuse alus on ju sama, muutused on pigem kosmeetilised, seistes oma töös eriti selgelt ebaõnnestunud ministrite (kaasa arvatud peaministri) väljavahetamises, kirjutab endine Eesti peaminister Mart Laar.

Paraku on vähemalt minul viimasel ajal Reformierakonna pea- ja rahandusministrite rodu hakanud lootusetult sassi minema. Kõik nad on rääkinud eelarve tasakaalust ja «jõhkratest kärbetest», on tegelikkuses aga ainult makse tõstnud ja Eesti võlakoormat kasvatanud, et lõpuks Euroopasse sooja koha peale pageda. Kuid olgu, peaasi, et vähemalt keegi meist rahul on. Meie ülesanne on ikkagi vaadata, kuidas siin, Eestis, oma asjadega hakkama saame. Just selles valguses mõtiskleks veidi uue-vana valitsuse koalitsioonileppe ja sellest tuleneva üle. Või tuleks seda nimetada vanaks valitsuseks mõnevõrra uuendatud pakendis.

Ümbrispaberit on tõesti uuendatud. Tegemist on endiselt tuttava «Oravakese» kommiga, aga värskes kujunduses. Nüüd on ümbrispaberil oravaid rohkem, aga nad on täitsa punast värvi. Sinised noodid on samas praktiliselt kadunud. Nali naljaks, kuid vähemalt väliselt on valitsus tõesti mõnevõrra muutunud. Ehk vähemalt juttudes konkreetsemaks ja otsustavamaks, juba rahandusministri Jürgen Ligi sotside rahakulutamisettepanekutele nädala jooksul kõlanud «ei-d» mõjuvad praeguses olukorras rahustavalt.

Tagasi üles