Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKKI KOORTI ANALÜÜS Putini suhtes kostab Moskvas järjest suuremat nurinat (5)

Copy
Kuigi Putin tahtis oma valitsemise ajal liikuda edasi NSV Liidu taastamisega, kaotab ta nüüd tükke Venemaast. See on muutnud eliidi rahutuks ning varjud langevad ka Putini peale. Kui ta peaks langema, kukub ka Valgevene režiim.
Kuigi Putin tahtis oma valitsemise ajal liikuda edasi NSV Liidu taastamisega, kaotab ta nüüd tükke Venemaast. See on muutnud eliidi rahutuks ning varjud langevad ka Putini peale. Kui ta peaks langema, kukub ka Valgevene režiim. Foto: Olga Maltseva

Ukraina pressib peale Kurski oblastis ning Venemaa ei jäta Donbassis sõjategevust katki. Vastased sõdivad justkui erinevaid sõdu, lootuses sundida vaenlast tulema kaasa oma plaanidega. Kõik see tekitab segadust ja diskussioone ka seoses Putini tulevikuga, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Ukraina üks eesmärke tungimisel Kurski oblastisse oli tuua leevendust olukorrale Donetski oblastis. Kui alguses ei liigutanud Venemaa oma vägesid sealt piirkonnast ära, siis nüüd on mingi liikumine toimunud. Siiski on 5000–6000 mehe toomine võtnud väga kaua aega ning seda on ka ilmselgelt vähe olukorras muutuse esilekutsumiseks. Venemaa on kaotanud Kurski oblastis väga palju mehi vangilangenutena ning neid tuleb paratamatult asendada.

Loodeti kiiret operatsiooni

Tagasi üles