Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Ahti Kallikorm Uus peaminister, on aeg ärgata! Kohe astume pika sammu kuristikku (55)

Ahti Kallikorm
Ahti Kallikorm Foto: Erakogu

Hea valitsus, aeg on ärgata! Viimane aeg. Kuristiku põhjas on teravad kivid, kuhu otsa kukkuda pole teps mitte mõnus, kirjutab Eesti majanduspoliitikast Isamaa Tallinna piirkonna aseesimees Ahti Kallikorm.

Hiljuti tõi Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp välja, et Euroopa Liidu keskmisega võrreldes on meie toiduainete hinnatase 109 protsenti, sealjuures Soomes 110 ja Rootsis 105 protsenti. «Oleme praktiliselt Soomega samal tasemel ja kuulume Euroopa top 10 riikide hulka,» selgitas Raudsepp protsentide taga peituvat kurba tõde.

Veelgi nukram on seis riiete ja jalanõude hindadega: 2023. aasta Eurostati andmetel on Euroopas kõige kallim garderoobi soetada Taanis, Tšehhis ja Eestis, kus hinnad on vastavalt 131, 126 ja 118 protsenti ELi keskmisest. Siinkohal peab küll (õnneks) tõdema, et riiete ja jalatsite hinnad odavnesid Eesti Panga andmetel selle aasta juulis esimest korda alates 2021. aastast – kahe kuuga on riiete hinnatase langenud rekordilised 10 protsenti. Samas tõdeb Eesti Pank, et osaliselt on hinnalanguse taga riiete hooajalised allahindlused ning ka kaupluste väiksemad juurdehindlused.

Tagasi üles