Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

TÜ teadlased Mõned lahendused lähedase hooldaja ülekoormusele (1)

Sotsiaalministeeriumi tellitud uuringu põhjal teame, et pereliikme ööpäevaringse järelevalvega 20 või enam tundi nädalas tegeleb 11 protsenti kõigist omastehooldajatest ehk hinnanguliselt umbes 17 500-19 800 inimest. Foto on illustratiivne.
Sotsiaalministeeriumi tellitud uuringu põhjal teame, et pereliikme ööpäevaringse järelevalvega 20 või enam tundi nädalas tegeleb 11 protsenti kõigist omastehooldajatest ehk hinnanguliselt umbes 17 500-19 800 inimest. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Head omastehooldajad! Kirjutame teile esimest korda, aga meie isiku- ja majapidamisteenuste teemalise projekti PERHOUSE tulemustest lähtudes kirjutamata ka ei saa jätta, kirjutavad pöördumises Tartu Ülikooli rakendusökonomeetria kaasprofessor Jaan Masso ja majanduse modelleerimise lektor Liis Roosaar.

Me teame sotsiaalministeeriumi tellitud uuringu põhjal, et teid, kes te tegelete pereliikme ööpäevaringse järelevalvega 20 või enam tundi nädalas, on 11 protsenti kõigist omastehooldajatest ehk hinnanguliselt umbes 17 500 – 19 800 inimest.

Intervjuudest omastehooldajatega järeldame, et kogu teie aeg võib kuluda hooldamisele. Pidev vaimne pinge tähendab elamist suures läbipõlemise ohus. Töö on füüsiliselt raske ja põhitöö kõrvalt omastehooldajaks olemine eeldab, et tööandja suhtub sellesse mõistvalt. Mõningate toimingute puhul võite tunda ka puudust vajalikest teadmistest ja oskustest.

Tagasi üles