Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Teet Korsten Jõhvi kui valesti tantsitud samba pealinn (1)

Copy
Heino Lipu kuju avati Maidla mõisa pargis 2022. aasta jaanipäeval. Nüüd on aga leitud, et parem koht talle on siiski Jõhvis Heino Lipu staadioni kõrval.
Heino Lipu kuju avati Maidla mõisa pargis 2022. aasta jaanipäeval. Nüüd on aga leitud, et parem koht talle on siiski Jõhvis Heino Lipu staadioni kõrval. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nagu Buenos Aires on tangopealinn, pürgib väikelinn Jõhvi vägisi Eesti sambapealinnaks, kirjutab ajakirjanik Teet Korsten.

Vähem kui ühe kuu jooksul on seal toimunud suisa kaks sambasündmust. Täpsemini öeldes: üks sambasündmus on seal toimunud ja teine ähvardab toimuda. Kindel on vähemalt see, et Jõhvi ei tea midagi linnakunstnikust või -arhitektist, kes peaks samba teemal kindlasti oma seisukoha kujundama, kui see avalikus ruumis asuda tahab või keegi seda sinna istutada kavatseb.

Tänavu juulis paigaldati Jõhvis Vabadussõja ausamba kõrval asuvale Georg Soodeni ja Raul Jüriado matmispaigale uus mälestuskivi.
Tänavu juulis paigaldati Jõhvis Vabadussõja ausamba kõrval asuvale Georg Soodeni ja Raul Jüriado matmispaigale uus mälestuskivi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Tagasi üles