Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Vene ajateenijad langevad vangi, kuid väejuhatus üritab ikka Kurskisse üksuseid luua

Copy
Vene sõjavangid Ukraina lääneosas. Foto on illustratiivne.
Vene sõjavangid Ukraina lääneosas. Foto on illustratiivne. Foto: Joseph Sywenkyj / WSJ

Vene armee alustaski eile taandumist Kurski oblasti Gluškovi rajoonist. Ukraina väed ei ole edasi liikumisega väga kiirustanud ning võib arvata, et väga suuri Vene armee üksuseid tõenäoliselt selles rajoonis kotti ei jää. Gluškovist kümnekonna kilomeetri kaugusel taandusid Vene väed Korenevo linnakesest, mis oli Vene armee oluline tugipunkt ja kaitsepositsioon selles piirkonnas, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Nüüd on Ukraina vägedel võimalus liikuda edasi Rõlski ja Lgovi asulate poole. Kui Ukraina väed suudaks need linnad hõivata, oleks nende kontrolli all tähtis Kurskisse suunduv maantee ning terved olulised lõigud raudteed, mis sunniks Vene armeed oma kaitseliine rajama veelgi kaugemale oma territooriumile kui praegu.

Ukraina jätkab teateid oma operatsiooni edenemisest nii presidendi kui kaitseväe juhataja tasemel, tõstes sellega Venemaa jaoks toimuva poliitilist hinda. Ukraina militaarblogijad üritavad Kurski sündmuseid kajastades võimendada konflikti Vene armee ja sisejulgeolekuteenistuse FSB vahel.

Tagasi üles