Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

KRISTJAN JÄRVAN Vaid pahatahtlik või äärmiselt naiivne isik võiks sellises autojuhtide kiusamise nipikogumikus näha väärtust (64)

Kristjan Järvan
Kristjan Järvan Foto: ISAMAA

On väikesed valed, on suured valed ja on uus Tallinna liikuvusuuring, kirjutab Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan.

On tõesti piinlik, mille peale maksumaksja raha on taaskord raisatud – eriti arvestades, et sama seltskonna tehtud Tallinna rattastrateegia paljastus juba ammu suure läbikukkumisena. Ühekülgsed rattaideoloogid ei ole kitsid peitmaks ka seekord enda eesmärki: tuleb võidelda autode vastu! Igast strateegiast on nopitud välja vaid enda ideoloogiat õigustavad lõigud ning autojuhtide kiusamise literatuurne soovunelm saab alata.

Uuringus on palju kohti, mis ei kannata kriitikat. Mõelge kas või tänasele olukorrale liikluses ja nüüd kujutage ette, mis juhtuks kui Tartu, Narva, Pärnu, Paldiski maanteedel, Sõpruse puiesteel, Mustamäe teel ja Liivalaia tänaval – kõigil jätta alles ainult üks sõidurada autodele. Ummikud maailma lõppu välja. Rattaideoloogide fanatism hoiab neid jätkuvalt kinni usus, et kui tekitada piisavalt suur ummik, siis inimesed hakkavad rattaga sõitma. Lihtne küsimus – meil on juba täna korralikud ummikud – miks nad seda siis juba täna ei tee?

Tagasi üles