Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina väed on sisenenud Kurski oblastisse uue suurema väegrupiga (5)

Venelased toovad Kurskisse sõjavarustust.
Venelased toovad Kurskisse sõjavarustust. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY HANDOUT

Võib eeldada, et peagi näeme infovoogu, kus vastupanuvõitlejad hakkavad näitama oma tegevust kogu Venemaal. On teateid, et Sudža piirkonnas hakkas tööle ka vastupanuvõitlejate raadio, kirjutab Rainer Saks.

Valgevene juht Lukašenka teatas, et riigi õhukaitse on tulistanud alla umbes kümme Ukraina suunast Valgevene õhuruumi sisenenud sihtmärki. Valgevene õhukaitse ja õhujõud olevat viidud kõrgendatud valmidusse. Mäletatavasti lendasid Venemaa lendu lastu ründedroonid korduvalt Valgevene õhuruumi. Praegusel juhul on raske hinnata, millega on tegemist. Kui üldse mingeid objekte Valgevene õhuruumis hävitati, siis pigem kellegi luurevahendeid. Ukraina ei ole huvitatud uue rinde avamisest sellel suunal.

Valgevene president on väga heitunud Ukraina vägede operatsioonist Venemaa territooriumil Kurskis ning peab seda potentsiaalselt ohtlikuks tulevikus ka Valgevene jaoks. Venemaa on pidevalt kasutanud Valgevene territooriumi Ukraina-vastaste rünnakute korraldamiseks. Praegu näib, et Valgevene juht üritab oma tegevusega hajutada Ukraina väejuhatuse ning Ukraina juhtide tähelepanu ning aidata seega Venemaal tõrjuda ukrainlaste pealetungi Kurski oblastis.

Märksõnad

Tagasi üles