Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MART RAUDSAAR Ukraina välksõda Kurskis ja selle tulemid (13)

Põlev maja Sudža linnas Kurski oblastis. Praeguseks on väidetavalt ukrainlased selle linna juba vallutanud.
Põlev maja Sudža linnas Kurski oblastis. Praeguseks on väidetavalt ukrainlased selle linna juba vallutanud. Foto: MIC IZVESTIA / IZ.RU

Olukord Kurski oblastis muutub tundidega. Ukraina üllatusrünnak Venemaa territooriumile on olnud väga edukas ning sarnaneb Ukraina 2022. aasta Harkivi oblasti eduka rünnakuga. Ukraina väeüksused on läbi murdnud mõlemast Venemaa kaitseliinist, millest üks oli vahetult piiril ja teine veidi eemal. Nende järel ei ole enam mitte mingeid kindlustusi, kirjutab Postimehe arvamustoimetuse juhataja Mart Raudsaar.

Sotsiaalmeedias toimuva järgi on sündmused vallandanud Kurskis ja ka Belgorodi oblastis kaose. Vene Föderatsiooni võimud pole suutnud reageerida adekvaatselt ei kohalikul ega kesktasandil ja sotsiaalmeedia on täis sõimu. «Lurjused! Nad lihtsalt põgenesid ja jätsid meid maha!» sõimas üks keskealine naine kohalikke võimuesindajaid.

Ja mitte üksnes võimuesindajad. Ukraina pealetungi esimestel hetkedel võttis sõna pataljoni Ahmat juht, kes ütles: «Rahunege. Võtke popkorn ja vaadake rahulikult, kuidas meie armee hävitab vaenlased.» Paraku ei läinud palju aega, kui kadõrovlased lasid jalga ning piiri valvanud noortest ajateenijatest ei olnud ukrainlastele mingit vastast. Mis sellest, et pataljoni juht väitis kaks päeva hiljem, et kõik võitlejad on piiril oma positsioonidel – see on suur vale, vaadates Ukraina vägede edenemist. 

Tagasi üles