Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina edenemine Kurski oblastis: suured venelaste üksused annavad end ukrainlaste kätte vangi

Copy
Ukraina sõdurid suurtükki ette valmistamas. Sissetung Kurski oblastisse on toimunud suurtükitule ja droonide toetusel.
Ukraina sõdurid suurtükki ette valmistamas. Sissetung Kurski oblastisse on toimunud suurtükitule ja droonide toetusel. Foto: Postimees

Venemaa kaitseministeerium kinnitas ametlikult ja lakooniliselt, et Ukraina väed on tunginud Venemaa territooriumile Kurski oblastisse ning lahingud käivad Sudža ja Kornejevski linnakeste rajoonis, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Loomulikult lisab ministeeriumi pressiteenistus, et kohapeale on saadetud reservid ja seal ründab Vene armee lennuvägi, kuid toon on tagasihoidlik ning hoidutakse prognoosidest. See näitab, et Vene väejuhatusel ei ole ülevaadet olukorrast ja eriti vastase kavatsusest Kurski piirkonnas. Kaitseministeerium üritab saada kontrolli alla ka Vene sõjablogijate infovoogu.

Päeva jooksul ilmus mitu raportit Ukraina vägede edenemisest kuni 30 km sügavusele riigipiirist. Osaliselt võib tegemist olla ka Ukraina väiksemate mobiilsete gruppidega, mis üritavad tekitada segadust sügavamal Vene tagalas. Mitmest piiriäärsest piirkonnast toimub Vene kodanike põgenemine. Põgenemise paanika on jõudnud ka Belgorodi oblasti aladele.

Tagasi üles