Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

KARL SANDER KASE Investeeringuvajadus Tallinna ja Eesti haiglavõrku on suur (2)

SA Tallinna Haigla eskiis.
SA Tallinna Haigla eskiis. Illustratsioon: ConArte OÜ

Tuntud tsitaat: «Ära räägi mulle oma prioriteetidest, näita mulle oma eelarvet ja ma ütlen sulle, mis su prioriteedid on» on SA zc vTallinna Haigla kontekstis vägagi aktuaalne, kirjutab Tallinna abilinnapea Karl Sander Kase (Isamaa).

Kaks aastat tagasi ütles tänane reformierakondlasest peaminister Kristen Michal Vikerraadios, et ta on aastaid toetanud Tallinna haigla rajamist. Eesmärgiga saada kaasaegne taristu ja uus kvaliteet tervishoius. Nüüd väidab ta, et enne haigla ehitust tuleb selgeks teha, mis on patsiendi kasu. Usun, et asjadest tuleb rääkida ausalt ning sellist keerutamist ei ole vaja. Kui riik leiab, et haiglavõrk ei vaja täiendavaid investeeringuid, siis tuleb see valitsusel ka ausalt välja öelda.

Murtud ja unustatud lubadused ei ole poliitikas uus nähtus, kuid meenutagem, et riik ja Tallinn on varem haiglavõrgu teemal ühiseid lahendusi otsinud. 2019. aasta veebruaris allkirjastati koostöölepe SA Tallinna Haigla asutamise ettevalmistamiseks. Saatuse tahtel oli toona allkirjastajaks tänane terviseminister Riina Sikkut.

Tagasi üles