Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

HANNES TOOMSALU SISSEVAADE Kurski analüüs – ukrainlaste peatamiseks peab Venemaa loovutama osa idarindest (10)

Copy
Ukraina sõdurid suurtükki ette valmistamas. Sissetung Kurski oblastisse on toimunud suurtükitule ja droonide toetusel.
Ukraina sõdurid suurtükki ette valmistamas. Sissetung Kurski oblastisse on toimunud suurtükitule ja droonide toetusel. Foto: Postimees

Agressor on koondanud kogu oma elavjõu ida suunale. Ukrainlaste hinnangul pole agressoril operatiivreserve, mida rinde ühest sektorist teise viia. Mobilisatsiooni tõenäoliselt Venemaal ei tule, hindab erukolonel Hannes Toomsalu (Isamaa) olukorda Kurskis.

Eile oli esimene päev, kus Pokrovski ja Toretski suundade kohta oli meedias uudiseid ühe käe sõrmedel üles lugeda. Kogu tähelepanu, nii Ukraina kui ka Vene meedias, oli Kurskil. See toidab spekulatsioone, et ukrainlaste eesmärk Kurski rünnakuga oli tõmmata ära tähelepanu rinde piirkondadest, kus taktikalised kaotused on igapäevased. Tõenäoliselt see nii ongi, kuid see pole mitte peamine eesmärk.

Agressor on koondanud kogu oma elavjõu ida suunale. Ukrainlaste hinnangul pole agressoril operatiivreserve, mida rinde ühest sektorist teise viia. Mobilisatsiooni tõenäoliselt Venemaal ei tule. Elavjõu täiendamiseks suurendas Putin vabatahtlike lepingutasu pea kaks korda, kuid Medvedev pole enam teatanud, et kuus lisandub 35 000 vabatahtlikku. Seega on agressor sunnitud taktikalisi reserve ühest sektorist teise liigutama, mis tähendab ka lahingute intensiivsuse ülekandumist koos reservidega.

Tagasi üles