Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Margus Parts Trumpi-maailma probleemid normaalsusega (3)

Copy
Minnesota kuberner Tim Walz hetk pärast seda, kui allkirjastas eelnõu, mis tagab igale koolilapsele tasuta hommiku- ja lõunasöögi.
Minnesota kuberner Tim Walz hetk pärast seda, kui allkirjastas eelnõu, mis tagab igale koolilapsele tasuta hommiku- ja lõunasöögi. Foto: Elizabeth Flores/Minneapolis Star Tribune/ZUMA Press Wire/Scanpix

Joe Bideni loobumine teiseks ametiajaks kandideerimisest on löönud augu Donald Trumpi presidendikampaaniasse, mille narratiivid õhust tühjaks jooksevad.

Teisipäeva õhtul pärast teadet, et demokraatide uus esinumber Kamala Harris valis oma kampaaniapartneriks Minnesota kuberneri Tim Walzi, ilmus sotsiaalmeediasse pilt Walzist oma abikaasa ja kahe lapsega, juures kiri: «See on Tim Walzi perekond». Läks veidi aega, et mõista, et tegu oli rünnakuga Walzi suunal.

Nimetatud foto kirjeldamiseks sobib ehk kõige paremini sõna «tavaline». Hallis ülikonnas Walz paistab siiralt rõõmus oma naise, tütre ja pojaga, kes on riietatud – vabandage kordust – täiesti tavalistesse riietesse. Kuid mingil põhjusel pidas «anti-woke populistlik kommentaator» vajalikuks seda fotot ühismeedias eraldi välja tuua.

Tagasi üles