Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Venemaa üritab jätta muljet, et koos vangidega vabastati neile erakordselt tähtis isik (5)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin tervitab USA ja Venemaa vahelise vangide vahetuse käigus vabastatud Vene kodanikest vange Moskvas. 1. august 2024
Venemaa president Vladimir Putin tervitab USA ja Venemaa vahelise vangide vahetuse käigus vabastatud Vene kodanikest vange Moskvas. 1. august 2024 Foto: Kirill Zykov

Mitte mingeid otseläbirääkimisi Venemaa presidendiga vangide vahetamise üle väidetavalt ei peetud. Samas on kindel, et riigisiseselt juhtis Venemaa president isiklikult seda protsessi, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks (Parempoolsed).

USA rahvusliku julgeoleku nõunik pidas vajalikuks rõhutada, et mitte mingeid otseläbirääkimisi Venemaa presidendiga vangide vahetamise üle ei peetud. Ühtlasi keeldus nõunik avaldamist seda, kuidas täpselt need läbirääkimised välja nägid, kinnitades vaid aktiivset suhtlust kõrgemate Venemaa ametnikega.

On täiesti loogiline, et otsekontaktis kahe riigi juhtide vahel ei oleks olnud võimalik sellist tehingut kokku leppida ja on täiesti kindel, et läbirääkimiste detailidest ei ole kasulik avalikult rääkida. Samas on kindel, et riigisiseselt juhtis Venemaa president isiklikult seda protsessi.

Tagasi üles