Neeme Korv: miljuneer

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

«Ma ostsin purjeka «Saint Margareta» / ja neli kokka hiina kooliga / kes teavad molluskitest rokka keeta / kuid mida teha rooliga? / Ma ostsin tüürmani ja seitse madrust ning uhke habemega kapteni /---/.» Kui Evert Taube-Jaan Tätte laulu-«miljuneeri» aitasid tema investeeringud elavjõusse kenasti üle ookeani tõotatud maale Ameerikasse, siis Roman Abramovitšit pole suutnud Londoni Chelseaga tippude tippu viia ka igal aastal tähtmängijate ja -treenerite peale kulutatud miljonid naelsterlingid.

Päris kindlasti pole äsja hundipassi saanud Luis Felipe Scolari vilets treener. Ta on brasiillased MM-tiitlile aidanud (2002), Portugali MM-poolfinaali (2006) ning EM-finaali (2004) ja veerandfinaali (2008) viinud.

Jäävat plekki Scolari oma lipsule ei saa. Küllap ta oskused ja kogemused kuskil stabiilsemas keskkonnas taas särama löövad. Kes on järgmine? Kas Venemaa koondise peatreener Guus Hiddink?

Priske valuraha Scolari sai. Kuid ikkagi hakkab kahju tublide inimeste loksutamisest, nagu ühest vanast heast inglise klubistki kui tujukas miljuneer ta ühel päeval hülgab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles