Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Lea Nilson Ettepanek linnavõimule: Pirita lastele oma koolibuss! (1)

Koolibuss
Koolibuss Foto: Tallinna linnavalitsus

Varsti möödub aasta päevast, mil Mähe elanikele väga oluline buss nr 8 hakkas kesklinnas sõitma Narva maantee asemel mööda Reidi teed. Täpselt sama kaua on paljud Mähe elanikud nõudnud, et buss nr 8 hakkaks taas sõitma vanal marsruudil, kirjutab Pirita linnaosakogu liige Lea Nilson (Isamaa).

Tallinna transpordiameti avaldatud andmed näitavad, et pärast marsruudimuudatust on bussi number 8 kasutajate hulk kasvanud. Sellele argumendile tuginedes on linnavõim asunud seisukohale, et liinimuudatus on ennast õigustanud: rahakulu on sama, aga ühistransporti kasutab rohkem inimesi. Mõnes mõttes võib sellist seisukohta isegi mõista, sest kui nüüd marsruut endiseks muuta, siis kannatavad ja on rahuolematud need inimesed, kes praegu on rahul ja bussi number 8 usinasti kasutavad.

Aga see, et paljud inimesed võitsid liinimuudatusest, ei tee sugugi olematuks seda, et paljud ka kaotasid. Ja isegi kui võitjaid on rohkem, nagu transpordiameti andmed näitavad, ei paranda see kuidagi kaotajate olukorda ega tee nende kesklinna jõudmist lihtsamaks.

Tagasi üles