Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Triin Tammert Kõik räägivad sel (festivali)suvel rahast (2)

Triin Katariina Tammert
Triin Katariina Tammert Foto: Madis Veltman

Mind on suure osa suvest kummitanud kuskil nähtud tsitaat, et meil oleks võinud olla siin planeedil ilus elu, süües puuvilju ja luues kunsti, aga selle asemel on meil miskipärast hoopis maksud ja krediidiskoorid, kirjutab kirjanik ja kolumnist Triin Tammert.

Ma olen ise teadlikult püüdnud endale korraldada pigem selle puuviljade ja kunsti fookusega elu, aga maksude ja raha teemad kostavad sel suvel igalt poolt. Uudistest nagunii, selles pole midagi uut, aga rahast räägitakse uskumatult palju ka rõõmsatel suvesündmustel, kust ma seda eelmistest aastatest justkui ei mäleta.

Kui lugeda uudistest, et statistikaameti andmetel on Eesti majandus langenud üheksa kvartalit järjest ehk siis üle kahe aasta, siis eks see on loogiline ka, et hakkab kuskilt tunda andma. Kõhklevatest, pisidetailideni hinna üle tingivatest ja paraku ka arvete maksmisega hilinevatest klientidest räägivad nii kahekohalisi pisiarveid esitavad väikeettevõtjad kui ka kolme-, nelja- ja viiekohalisi summasid kasseerivad tegijad. Oma ala tippudel jätkub samas kuuldavasti tööd ikka. Festivalidega tundub olevat üsna samamoodi.

Tagasi üles