Olen kirjutanud mitmeid artikleid ja arvamuslugusid sellest, kuidas kaitsta Eesti toiduturgu, tootmist ja väärindamist. Seda nii toidu kui joogivee vaatest. Kõik on õige, mis on öeldud, kuid reaalselt siiski tõdeda, et Eesti toidu eest võideldes pole lootustki saavutada mingit tugevat positiivset tulemust. Miks? Kuna kõik, keda see teema kõnetab, räägivad tegelikult erinevatest asjadest.
Võtsin paljudega ühendust, keda see teema puudutab või võiks puudutada, ja palusin kommenteerida, kuidas nad defineerivad Eesti toitu. Olles ise ettevõtja taustaga, siis küsisin seda esmalt Eesti Kaubandus-Tööstuskojast ning sealne kommunikatsiooni- ja arendusjuht Kaur Orgusaar soovitas mul hoopis ühendust võtma Toiduliidu ja Sirje Potisepaga.