Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Anne Applebaum Korraga näeb Trump välja vana ja omadega sassis (19)

Vabariikliku Partei presidendikandidaat Donald Trump 18. juulil 2024 vabariiklaste kongressil esinemas ja tõenäoline Demokraatliku Partei presidendikandidaat Kamala Harris 22. juulil 2024 Valge Maja vastuvõtul.
Vabariikliku Partei presidendikandidaat Donald Trump 18. juulil 2024 vabariiklaste kongressil esinemas ja tõenäoline Demokraatliku Partei presidendikandidaat Kamala Harris 22. juulil 2024 Valge Maja vastuvõtul. Foto: Nick Oxford

Nüüd on vabariiklased need, kellel on kaelas kandidaat, kes ei suuda selgelt argumenteerida ega lauset lõpetada, kirjutab ajakirjanik ja ajaloolaneAnne Applebaum.

Nädalajagu päevi pärast vabariiklaste kongressi lõppemist paistab see äkitselt hoopis teistsuguse üritusena. Vaatasin seda aeg-ajalt televiisorist koos võib-olla 25 miljoni teise ameeriklasega (suhteliselt väike arv, kuid piisavalt suur, et tähtsust omada). Keskendusin tipphetkedele nagu enamik vaatajaid. Lugesin analüüse ja arvasin, et sain aru, mis toimub. Kuid president Joe Bideni julge ja enneolematu kandideerimisest loobumise otsuse valguses on minu mälupilt sellest, mida Donald Trump ja tema partei tegi ja ütles, jäädavalt muutunud. Kahtlustan, et see kehtib mõne teisegi kohta nende 25 miljoni seast.

Ükskõik, mis ka ei juhtuks, on raamistik muutunud. Nüüd on vabariiklased need, kellel on kaelas vanaldane kandidaat, kes ei suuda selgelt argumenteerida ega lauset lõpetada ilma kõrvale kaldumata ja anekdoodiks muutumata. Nüüd on hoopis demokraadid need, kes pakuvad midagi uut. Nüüd on paljud kommentaatorid, kes olid juba kampaaniast tüdinud ja valmis otsi kokku tõmbama, need, kes rumalad näivad.

Tagasi üles