Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

VADIM BELOBROVTSEV Isegi ränkadel 90ndatel ei vähendatud peretoetuseid, küll aga täna

Anneli peres on viis last. Tööl saab käia üksnes Anneli abikaasa. Naise sõnul on nüüd väike oht, et pere võib oma elamisest ilma jääda, kuna lastetoetust vähendatakse. Foto loo juures on illustreeriv.
Anneli peres on viis last. Tööl saab käia üksnes Anneli abikaasa. Naise sõnul on nüüd väike oht, et pere võib oma elamisest ilma jääda, kuna lastetoetust vähendatakse. Foto loo juures on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Praegune valitsus, mida juhib Kristen Michal, koostas uue koalitsioonilepingu, täpsustades, et jääb kehtima ka eelnev leping. Tõsiselt suhtuda sellesse dokumenti on mõttetu, leiab Vadim Belobrovtsev (Keskerakond).

Eelmise aasta aprillis ametisse astunud Kaja Kallase valitsus pälvis kiiresti tiitli «kõige vaenulikum valitsus perekondade suhtes». Isegi kõikide jaoks rasketel 90ndatel ei vähendatud lastetoetusi, meie ajal on aga reformierakondlaste, sotsiaaldemokraatide ja Eesti 200 liit seda teinud silmagi pilgutamata. Nüüd juba näeme, et sama kurssi kavatseb jätkata ka uus valitsus, mis koosneb samadest parteidest. Huvitav, mis meid ees ootab – kas lastemaks?

Kui nüüdseks juba endine Kaja Kallase valitsus avastas 2023. aasta parlamendivalimiste järel riigieelarves «ootamatult» suure augu, hakati otsima uusi viise, kuidas Eesti inimestelt raha ära võtta. Juba eelmisel aastal otsustati tõsta käibemaksu ja tulumaksu ning erinevate aktsiiside määrasid. Lisaks mõeldi välja automaks. Aga ka sellest jäi väheks ning siis hakati vaatama lastega perede ja pensionäride suunas.

Tagasi üles