Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ARTO AAS Uute maksude kehtestamine peab olema viimane õlekõrs (5)

Reformierakonnast võtab peaministri portfelli vastu senine kliimaminister Kristen Michal (paremalt teine), kellega liituvad uute ministritena Erkki Keldo (vasakul), Yoko Alender ja Jürgen Ligi.
Reformierakonnast võtab peaministri portfelli vastu senine kliimaminister Kristen Michal (paremalt teine), kellega liituvad uute ministritena Erkki Keldo (vasakul), Yoko Alender ja Jürgen Ligi. Foto: Reformierakond

Värskelt tööle asunud valitsuse maksutõusude plaan on aktsepteeritav selleks, et rahastada kaitsevaldkonna kasvavaid kulutusi. Fakt on aga see, et seni on kaitsekulude kasv olnud ainult üks osa kiirelt kasvanud riigieelarve puudujäägist, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Pooltõdedega pole kena maksumaksjaid eksitada. Kui poliitikud pole siin inimestega ausad ega asjaajamine läbipaistev, siis võib kiirelt kaduda ka kaitsevõimet toitev maksutahe.

Eksisteerib reaalne võimalus, et maksukoormuse hüppeline kasv takistab majanduse taastumist ja halvendab Eesti konkurentsivõimet, mille tõstmine on ometi alustava valitsuse üks prioriteete. Meenutame, et Eesti majandus ei kasva juba kolmandat aastat ja isegi kui SKT peaks aasta lõpus jälle kerkima hakkama, ei tasu loota kiiret buumi. Sellises õhkõrnas olukorras peab valitsus olema tark ja tasakaalukas.

Tagasi üles