Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina on lähedal enda arendatud rakettide kasutusele võtmisele (1)

Copy
Neptuni esimesed katsetused Ukrainas 2019. aastal.
Neptuni esimesed katsetused Ukrainas 2019. aastal. Foto: President.gov.ua / Wikimedia Commons

Hiina RV välisministeerium pidas Ukraina välisministri visiidi eel vajalikuks avalikult teatada, et Hiina RV on alati olnud tulevahetuse lõpetamise ning konflikti rahumeelse lahendamise poolt, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Hiina RV välisministeeriumi pressiesindaja ette loetud seisukohad ei nimeta ÜRO põhimõtteid, suveräänsuse ega territoriaalse terviklikkuse austamist ning Venemaa agressiooni Ukraina vastu nimetatakse endiselt «Ukraina kriisiks». Teisisõnu ei ole Hiina RV oma positsiooni muutnud ja toetab edasi Venemaa lähenemist sõja lõpetamiseks Ukraina vastu. Omaette küsimus on, kui aktiivselt Hiina RV tegutseb selle seisukoha levitamise nimel.

Ukraina meedias avaldati eile kaks päeva tagasi Morozovski lennuvälja vastu toimunud droonirünnaku tulemusi. (Rostovi oblast, Lõuna-Venemaa). Toona oli juttu, et lennuvälja ründas kuni kaheksa drooni. Eile avaldatud satelliidi fotodelt on näha vähemalt viit ulatuslikku tulekahju ala lennuväljal. Muu hulgas on saanud tõsiselt pihta õhutõrjesüsteemide S-300 laskeseadeldised, ilmselt ka üks lennuk Su-34, radarid ja kütusehoidla. Kokkuvõttes on tegemist väga tõsiste kahjustustega. Kuid kõige olulisem on, et minimaalselt 5 drooni tabasid sihtmärki, ehk Vene õhukaitse ei suutnud tagada niivõrd olulise objekti kaitset.

Tagasi üles