Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

SERGEI METLEV Kolm suurt ootust uuele valitsusele, mis ei nõua mingit raha (6)

President Alar Karis nimetas Kadriorus ametisse peaminister Kristen Michali juhitava Vabariigi Valitsuse.
President Alar Karis nimetas Kadriorus ametisse peaminister Kristen Michali juhitava Vabariigi Valitsuse. Foto: Eero Vabamägi

Kristen Michali uue valitsuse selge fookus on maksud ja kärped. Peale selle, et riik vajab lisaraha mitmesugusteks tegevusteks, riigivõlg kasvab, samas rahva enamus on maksude kerimisega rahlolematu, on veel rida mitterahalisi asju, mida uuelt valitsuselt tugevalt ootaks, kirjutab Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlev.

Esiteks, verbaalsete trahterikakluste lõpetamine Toompeal. Ühiskondlikku ärevust tuleb maandada. Eelmise valitsuse maine üks põhilisi probleeme oli see, et valitsuse liikmed paistsid olevat mingis transiidiseisundis seoses Kaja Kallase lahkumisplaanidega.

See tekitas ühelt poolt seisaku, mida tõestab uue koalitsioonileppega nagu paisu tagant pääsenud maksu- ja reformiplaanide laviin. Teiselt poolt see seisund andis näiteks sotsidele julguse tugevalt vastanduda Eesti 200 ja Reformierakonna ettepanekutele, tekitades silmanähtavaid lõhesid. Sotside reiting kosus, riigijuhtimisele see aga väga head mõju ei avaldanud.

Tagasi üles