Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AGO RAUDSEPP Valitsus on õigel teel, kuid julgeolekumaksu ei tohi ära lörtsida (11)

Copy
Ajaloolane ja arvamustoimetaja Ago Raudsepp.
Ajaloolane ja arvamustoimetaja Ago Raudsepp. Foto: Remo Tõnismäe

Mulle meeldib meie uus valitsus. Mis siis, et ükski valitsusse kuuluv erakond pole minu häält saanud. Ikka meeldib. Ei tule just väga tihti ette, et meil on valitsus, kes teeb seda, mida vaja, mitte seda, mis kõigile meeldiks. Et meil on riigimehelik valitsus, kirjutab Ago Raudsepp.

Ma ei ole saanud seda väga pikka aega öelda. Üksikuid ilusaid hetki on muidugi olnud. Ma ei väsi koos Mihkel Mutiga kordamast (teineteisest sõltumatult küll), et Kaja Kallase valitsuse tegutsemine Ukraina toetamisel oli meie finest hour. Eriti oli seda Ukrainale relvade saatmine juba enne 24. veebruari 2022. Kaja Kallasel jätkus tarkust kuulata kaitseväe juhatajat ja kaitseministeeriumi ametnikke ning ujuda vastuvoolu lühinägeliku egoismiga, mida ei kuulutanud sugugi ainult EKRE.

Hiljem see kahjuks kadus. Jäid ainult kaunid sõnad, justkui piisaks churchillilik olemiseks ainult sellest, kui rääkida nagu Churchill. Sinna juurde veel need vastuolulised sõnumid. Piiri taga räägiti, et meie jaoks on riigikaitse eksistentsiaalne, kodus, et «me ei jaksa rohkem neid maksutõuse teha».

Tagasi üles