Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MATTIAS JÕESAAR Michal peaks oma valitsemisstiili juba koalitsioonikõnelustel kehtestama (3)

Copy
Koalitsioonikõnelustest teevad kokkuvõtte Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna.
Koalitsioonikõnelustest teevad kokkuvõtte Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna. Foto: Madis Veltman

Peaministrikandidaat Kristen Michali üks esimesi sõnumeid avalikkusele oli, et nüüd tuleb debatt ära pidada, et edaspidi ei peaks korraldama uute maksude festivali. Kas see, mida lehelugeja, televaataja ja raadiokuulaja igapäevaselt pärast koalitsioonkõnelusi loeb, näeb ja kuuleb, ongi peetav debatt? Praeguste koalitsioonikõneluste igapäevane kommenteerimine viitab kajakallasliku valitsemisstiili jätkumisele, kirjutab poliitikavaatleja Mattias Jõesaar.

Ühest küljest on tore, et loodava koalitsiooni läbirääkijad annavad igapäevaselt rahvale teada, mida just laua taga arutati. Samas tuleb tõdeda, et kuigi on juba tehtud delegaatidega kümneid intervjuusid, on raske meenutada, kas üldse mingit uut infot edasi anti.

Konkreetseid otsuseid pole ühelgi teemal veel tehtud, arvudest ei taheta rääkida. Vast kõige põnevama uudise ütles hoopiski lahkuv peaminister Kaja Kallas, et on arutatud tulumaksuvaba miinimumi vähendamist. Uus peaminister Kristen Michal ütles selle peale, et loodavas koalitsioonis sellist ideed välja ei käida. Oma arvamust said avaldada ka näiteks sotsid, et nemad hoiduksid tulumaksuvaba miinimumi langetamisest.

Tagasi üles