Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Silver Jakobson Riigikontroll saab RMK asjadest ikka aru küll (2)

RMK raietööde käigus ladustatud metsamaterjal Mooste lähedal metsistemetsas.

 
RMK raietööde käigus ladustatud metsamaterjal Mooste lähedal metsistemetsas.  Foto: Mati Sepp

​«Kas riigikontroll on olnud RMK suhtes aus,» küsis TGS Balticu vandeadvokaat Triinu Järviste, kommenteerides hiljutisi Riigimetsa Majandamise Keskuse kestvuslepingute teemalise auditi avaldamise järel tehtud avaldusi (11.07.2024, PM). Ja nagu Murphy seadustest teada – kui pealkirjas on küsimärk, siis vastab autor üldjuhul eitavalt, kirjutab riigikontrolli auditijuht Silver Jakobson.

Vandeadvokaat, kelle hoiakuid võib toetada töö Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) õigusnõustajana, avaldab «siirast kahtlust, kas riigikontroll on riigiabi olemusest ja tähendusest auditit koostades ikka täiesti korrektselt aru saanud».

Mida RMK õigusnõustaja Triinu Järviste mainimata jätab, on see, et alles mõne aasta eest leidis tema advokaadibüroo TGS Baltic ise, et RMK metsamaterjali müügi korraldus ei vasta täielikult Euroopa Liidu konkurentsiõigusele ega riigiabi reeglitele, ei ole nendega täielikult kooskõlas ning tegelema tuleks hakata riskide maandamisega. Ehk siis – kui vaadata tema büroo järeldust 2020. aastal ja riigikontrolli käsitlust nüüd, siis need polegi nii erinevad.

Tagasi üles