Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Ylle Rajasaar Ma tahan hästi süüa! (2)

Arbuuse valmistatakse ette Andaluusias müüki panekuks.
Arbuuse valmistatakse ette Andaluusias müüki panekuks. Foto: FRANCISCO BONILLA/REUTERS/Scanpix

Kogu see moodne kraam toitumisnõustamisest detoksini mõikab päriselt vaid siis, kui toit, mida sööme, on kvaliteetne. Soovitus eelistada kohalikku toodangut jääb Eestis seni sõnakõlksuks, kuni see kõikjal kättesaadav on. Andaluusias lähed mistahes poodi ja võid kindel olla, et letid on kohalikust kraamist lookas, kirjutab Accelerista vastutav väljaandja Ylle Rajasaar.

Andaluusia on Hispaania suurim autonoomne piirkond, mis oma suuruselt (8,8 mln ha) on võrreldav naaberriigi Portugaliga, hõlmab 17 protsenti Hispaania ning 2 protsenti Euroopa Liidu pindalast. Siin elab 8,6 miljonit inimest ehk 18 protsenti hispaanlastest.

Lõunaprovintsi rannajoon ulatub Vahemerest Atlandi ookeanini, siinne loodus pakub mitmekesisust kõrbeliivadest lumiste mäetippudeni – Andaluusia on sajandeid olnud Hispaania olulisemaid turismipiirkondi. Rikkalik kultuuripärand ning liivarannad ei ole aga see, mille järgi Andaluusiat defineerida. miski ei saa sündida mitte millestki. Kui poleks maa- ja rannarahvast, kes põlvkond teise järel hoiavad au sees maaharimist ja kalapüügitraditsioone, poleks meil suurt millestki rääkida.

Tagasi üles