Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS USA blokeeris rahukõnelused Venemaa tingimustel (4)

Copy
Ukrainlased jätkavad vapralt oma kodumaa kaitsmist, ka NATOs on aru saadud, et sõda jätkub veel kaua.
Ukrainlased jätkavad vapralt oma kodumaa kaitsmist, ka NATOs on aru saadud, et sõda jätkub veel kaua. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

NATO tippkohtumise järel ei tohiks Venemaale jääda muljet, et tal on lootust pidada edukat kurnamissõda, ehkki olukorrast tingitult võib Venemaa jaoks olla vajalik sõjaga venitamine. Venemaa lootused on peamiselt seotud sisepoliitiliste protsessidega Ukrainat toetavate riikide hulgas, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Vaadates aga Venemaa armee pealetungi alates eelmise aasta oktoobrist, võib olla kindel, et Venemaa president sooviks sõjalise operatsiooni võimalikult kiiresti lõpetada, mis võimaldaks seda praeguses faasis välja mängida kui sõjalist võitu. Vaatamata sellele, et sõja algsed eesmärgid ei ole saavutatud.

Ukraina president Zelenskõi, NATO lahkuv peasekretär Jens Stoltenberg ja USA president Joe Biden NATO tippkohtumisel 11. juulil.
Ukraina president Zelenskõi, NATO lahkuv peasekretär Jens Stoltenberg ja USA president Joe Biden NATO tippkohtumisel 11. juulil. Foto: Samuel Corum / AFP
Tagasi üles