Aimar Altosaar Kui Moskva on nii armas (6)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku pressikonverents teemal: «MPEÕK positsioon kiriku ja riigi vahelises kriisiolukorras». Fotol: MPEÕK Tallinna piiskopkonna vikaarpiiskop, Tartu piiskop Daniel.
Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku pressikonverents teemal: «MPEÕK positsioon kiriku ja riigi vahelises kriisiolukorras». Fotol: MPEÕK Tallinna piiskopkonna vikaarpiiskop, Tartu piiskop Daniel. Foto: Sander Ilvest

Moskva režiimi vallutussõda naaberriigi vastu hävitab iga päev Vene riigi mainet. Selleks peab olema päris pimedusega löödud, et mitte märgata Vene armee ebainimlikkust ja halastamatust nende suhtes, kes ei soovi kuuluda «Vene maailma» koosseisu. See sõda mürgitab kõik suhted, mis Venemaal maailmaga olnud on, ja näitab Vene imperialismi kogu selle koleduses, mida ei saa varjata mitte mingisuguse viigilehega, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Teame eetikapuudega Euroopa ärimeeste askeldamisest Venemaal ning loodame, et sanktsioonid ja keelud neid siiski ohjaksid. Kuid Eestiski on ühiskonnateadlasi ja institutsioone, kes Moskva rahast ja aupaistest lahti lasta ei taha.

Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi emeriitprofessor Rein Müllerson esines juuni lõpus Venemaal Peterburis 12. rahvusvahelisel õigusfoorumil. Unustades igasuguse häbi ja autunde, istus ta laval koos sõjakurjategija Dmitri Medvedeviga. Sama mehega, kes meid pidevalt tuumarelvaga ähvardab. Meenutades oma õpinguid Moskva Ülikoolis, valas ta foorumil rõõmupisaraid koos odioossete sõjapropagandistidega, nagu välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ja riigiduuma asespiiker Pjotr Tolstoi.

Tagasi üles