VLADIMIR NIINIMÄKI Hullumeelne idee: elektriautoga Aafrikasse (2)

Vladimir Niinimäki
, Autoajakirjanik
Copy
Maaliline maastik ja sild.
Maaliline maastik ja sild. Foto: Erakogu

Autoajakirjanik Vladimir Niinimäki paneb end proovile, sõites Tallinnast Marokos asuva Casablancani ja tagasi elektriautoga. See teeb kokku 13 000 kilomeetrit sõitu, mille käigus võib kõike juhtuda. Samal ajal kirjutab ta Postimehes oma muljetest, kasutades igat vaba hetke.

Kuidas tunneb end kosmonaut, kes valmistub esimest korda oma elus avakosmosesse minema? Tema ajju on kindlasti talletunud kõik juhised ja treenimisse on investeeritud sadu tunde. Kuid ta on kindlasti närvis. Mina olen sama närvis. Pool aastat tagasi ütlesin «jah» kõige hullumeelsemale projektile, mis mind senini autotööstusega sidunud on. Sõita elektriautoga Tallinnast Casablancasse ja tagasi. «Casablanca on...» – «Jah, see on Aafrikas,» vastab mulle Veli, Accelerista peatoimetaja. 13 000 kilomeetrit. Kuigi oleme tuttavad juba kaks aastat, pole ma temalt varem saanud nii seikluslikku ettepanekut. Minu hobi – kirjutada autodest – viis mind kunagi toimetusse ja mul on juba olnud üsna huvitavaid reise, kuid selline esimest korda.

Ma ei mõelnud vastust kaua, minu varasemad reisikogemused ütlesid, et see on kõige jaoks parim lahendus. Viimastel aastatel olen kasutanud reisimist leidmaks vastust enamikule küsimustele – teraapiaks, meelelahutuseks, maailma avastamiseks. Kuid iga kord enne seda oli suurim mõttekoht auto osas, kas see suudab tehniliselt hakkama saada – kas tehnika peab vastu, kas see ei vea mind kuskil teel alt. Varem olen reisinud oma armastatud Alfa Romeo ja Mazda Miataga. Ja nendega pole kunagi probleeme olnud. Tangid ja sõidad edasi – kogu teadus.

Tagasi üles