NÄDALA VASTAJA Ülo Pikkov usub, et Eesti film võidab järgmise kümne aasta jooksul kindlasti Oscari

Karl Sigmund Berting
, suvetoimetaja
Copy
Ameerika filmiakadeemia liikmeks valitud Ülo Pikkovi ülesannete hulka kuulub lisaks muule ka parima võõrkeelse filmi valimine.
Ameerika filmiakadeemia liikmeks valitud Ülo Pikkovi ülesannete hulka kuulub lisaks muule ka parima võõrkeelse filmi valimine. Foto: Viktor Koškin

Ameerika filmiakadeemia avalikustas sel nädalal nende 487 inimese nimed, kes valiti tänavu filmiakadeemia liikmeks. Nende hulka kuulub ka filmirežissöör ja Eesti Kunstiakadeemia professor Ülo Pikkov, kes hakkab kuuluma filmiakadeemia animatsiooni ja lühifilmi sektsiooni.

Kuidas teil hetkel läheb?

Läheb kiirelt nagu ikka, paar filmiprojekti on parajasti töös ja nendega on omajagu tegemist. Lisaks on kohe-kohe algamas sisseastumiseksamid EKAsse ning mind ootab vähemalt mitukümmend vestlust noortega, kes tahaks oma tulevikku siduda animafilmide tegemisega.

Teid valiti sel nädalal Ameerika filmiakadeemia liikmeks. Mis on teie tööülesanded lisaks Oscarite otsustajate nõukogus istumisele?

Oscarite otsustamine on vast kõige nähtavam ja enim diskussiooni tekitav tegevus, aga lisaks on veel päris palju kõikvõimalikku muud eriala administreerimisega seonduvat, mis puudutab nii filmipärandit, festivale kui filmiharidust.

Tagasi üles