Kui täna äratavad poliitikas tähelepanu EKRE ja Keskerakonna lagunemine ja Eesti 200 toetusreitingu langemine nulli lähedale, siis kolmkümmend aastat tagasi oli tippsündmuseks valitsuse juhtiva erakonna Isamaa sisekriis ja märkimisväärne pereheitmine, mida on nimetatud ka Suureks Isamaasõjaks.

Aega 1992. aasta sügisest 1995. aasta kevadeni, kui valitsuskoalitsiooni moodustasid ERSP, Mõõdukad ja Isamaa (viimasel perioodil jagunenult), on nimetatud ka peaminister Mart Laari järgi Laari ajastuks, kuigi alates 1994. aasta novembri algusest oli peaministriks Andres Tarand. Raimo Jõeranna ja Kiur Aarma dokumentaalfilmi pealkiri «Rodeo» iseloomustab Laari ajastut kõige paremini, sest midagi sellist pole Eesti poliitikas ei enne ega pärast seda toimunud.

Detailideni täpse ja hoogsa ülevaate on ajastust andnud Kalle Muuli raamatus «Isamaa tagatuba». Kui midagi sellele kroonikale ette heita, siis ehk kergemat ülelibisemist 1994. aasta hiliskevadel lahvatanud Isamaa erakonna sisekriisist – mida on nimetatud ka Suureks Isamaasõjaks –, selle järelmitest ja tagajärgedest.