KERT KASK Tööandjate makstav sporditoetus võiks laieneda ka kultuuri nautimisele

Kert Kask
, Muuseumikaardi juht
Copy
Draamateater
Draamateater Foto: Taavi Sepp

Keerulistel aegadel on vaja kultuuri rohkem kui varem, see hoiab vaimu erksa ja aitab elu balansis hoida. Seejuures tundub, et kultuuri toetamisel pole probleem niivõrd raha, kuivõrd tahte puudumine, kirjutab muuseumikaardi juht Kert Kask.

Riigikogu on värskelt võtnud vastu negatiivse lisaeelarve, mis näeb ette mitmeid kärpeid ja kokkhoiukohti kogu avalikule sektorile. Majanduslangus jätkub ja seetõttu on keeruline kõigil. Sente ja eurosid ei loe ainult valitsusliikmed või avalik sektor, nina vee peal hoidmine ebakindlatel aegadel nõuab pingutust igaühelt: eraisikutelt, ettevõtjatelt, omavalitsustelt, kultuurivaldkonnalt. Kõige selle taustal kimbutab Eesti ühiskonda aina süvenev vaimse tervise kriis.

Keerulistel aegadel on vaja kultuuri rohkem kui varem, see hoiab vaimu erksa ja aitab elu tasakaalus hoida. Samamoodi nagu sport. Tööandjale maksuvabaks tehtud sporditoetuse laiendamine kultuurile annaks riigi poolt signaali, et füüsilise tervise kõrval on oluline ka vaimne heaolu, samuti võimaldaks see kultuuril areneda ilma, et see valdkond peaks, käsi pikas, pidevalt riigilt raha juurde küsima.

Tagasi üles