RAINER SAKS Putin proovib uuest mobilisatsioonist mööda hiilida Põhja-Korea abiga

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un võtmas lennujaamas vastu Vladimir Putinit.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un võtmas lennujaamas vastu Vladimir Putinit. Foto: KREMLIN.RU / via REUTERS

Lõuna-Korea telekanal TV Chosun teatas, et Põhja-Korea kavatseb saata insenertehnilised väed Ukraina okupeeritud aladele, et ametliku versiooni kohaselt osaleda seal taastamistöödel. Hetkel veel on võimatu hinnata selle uudise usaldusväärsust, kuid see tundub täiesti võimalik, kirjutab julgeoleku ekspert Rainer Saks.

Vene inseneriväed on jäänud logistika korraldamisega tagalas tõsiselt hätta. Ukraina väed ründavad rindest paarikümne kilomeetri ulatuses droonidega pidevalt ka inseneritehnikat, lisaks kasvab suurtüki ja raketivägede aktiivsus. Kui Põhja-Korea väed tõepoolest asuks tegelema mingis osas insenerivägede tööga, kinnitaks see eelkõige Vene armee elavjõu reservide nappust ning Venemaa presidendi soovi vältida uue mobilisatsiooni läbiviimist.

Arvestades Vene armee piiratud reserve pealetungi operatsioonide läbiviimisel, mida kinnitavad ka vägede roteerimised ühest rindelõigust teise, võib eeldada, et värbamised armeesse ei anna soovitud tulemusi. Ka hiljuti Dagestanis toimunud islamistide rünnak viitab, et politseil napib kogenud ohvitsere, kuna paljud on hõivatud tegevustega okupeeritud aladel või julgestavad suuremaid keskuseid, mingi osa on värvatud armeesse.

Tagasi üles