PRIIT PULLERITS Kaja Kallas tüssas meid jälle (38)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Kuvatõmmis ERR-ist

Sõnumitega on selline lugu, et nende kinnistamiseks tuleb neid korrata. Seda esiteks. Ja teiseks: kui midagi väikse ajavahe järel uuesti öelda, hajutab see võimaliku kahtluse, et esimesel korral võis olla tegemist hetkeemotsiooni ajel väljendatud uitmõttega, ning tõestab, et öeldu väljendab läbimõeldud tegevusplaani, kirjutab Postimehe vanemtoimetaja Priit Pullerits.

Peaminister Kaja Kallas, kes on pidanud võitlema teda ametist kangutada ihkavate jõududega juba oma praeguse valitsuse alguspäevadest peale, on toiminud just nende kuldaväärt põhitõdede kohaselt.

Äkki mäletate, kuidas juba mullu sügisel algas üldrahvalik mõistatamine, kas Kallas kandideerib tänavu juunis Euroopa Parlamenti või läheb hoopis Euroopa Komisjoni liikmeks? Kallas tõi need arutelud tema eeldatava lennuka karjääritrajektoori üle möödunud aasta novembri lõpus maa peale, kui rääkis intervjuus Postimehe ajakirjanikule Mikk Salule: «Ütlen ausalt: olen pidanud tegema nii palju raskeid ja ebapopulaarseid otsuseid, et tahaks ära oodata, kui hakkavad tulema nende otsuste viljad. Praegu on nii, et mina saan otsuste eest peksa, aga kui tänu praegustele otsustele hakkab paremaks minema, siis keegi teine saab särada.»

Tagasi üles