Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ISAMAA AUTOMAKSUST President mõistab demokraatia võimu (3)

Copy
Isamaa on automaksule tõsiselt vastu. Pildil nende pikett eelmisel nädalal superministeeriumi hoone juures eesotsas riigikogu liikme Riina ­Solmaniga (esiplaanil).
Isamaa on automaksule tõsiselt vastu. Pildil nende pikett eelmisel nädalal superministeeriumi hoone juures eesotsas riigikogu liikme Riina ­Solmaniga (esiplaanil). Foto: Madis Veltman

Presidendi otsus jätta automaks välja kuulutamata on edu lahingus, kus ühel poolel on kolm koalitsioonierakonda ja teisel pool Eesti inimesed, kirjutab erakond Isamaa aseesimees Riina Solman.

Mullu andsid automaksu vastu oma allkirja ligi 80 000 eestimaalast ning tänavu kevadel allkirjastasid Isamaa pöördumise presidendile ca 20 000 inimest. Kui valitsuse kõrvad protesti kuulma ei võtnud, siis president mõistab demokraatia võimu. See teeb hinge soojaks. Kuid ma ei arva, et sõda oleks juba võidetud!

Pärast automaksu Riigikogus läbisurumist saatis Isamaa fraktsioon pöördumise presidendile, kus pöörasime tähelepanu täpselt tema osundatud punktile. Tsiteerin: «Valitsus on küll automaksust vabastanud autod, mis on spetsiaalselt ümber ehitatud puudega inimeste sõidutamiseks, kuid paljud erivajadustega inimesed kasutavad oma igapäevasteks sõitudeks tavaautot või kasutatakse leibkonna liikmete abi puudega inimese transpordiks. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel saaksid praegusel kujul maksuvabastuse vaid ligi 150 inimest, kuid autoga leibkonnas elab üle 33 000 raske või sügava puudega inimest. Sellisel kujul mootorsõiduki maksu eelnõu ei sobi ega vasta puudega inimeste majanduslikule ega sotsiaalsetele vajadustele ning on vastuolus puuetega inimeste õiguste konventsiooni põhimõtetega.»

Tagasi üles