ERKKI KOORT Putini taktikaline edu toob talle tavaliselt strateegilise kaotuse (4)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Putin külastas 20. juunil 2024 Põhja-Koread. Venemaa lootus saada sõja jätkamiseks jätkuvalt relvatarneid on ajanud ärevile Lõuna-Korea. Venemaa keskendub kahe riigi vahel valides oma lühiajalistele eesmärkidele. (Korean Central News Agency / Korea News Service via AP)  KNS802
Putin külastas 20. juunil 2024 Põhja-Koread. Venemaa lootus saada sõja jätkamiseks jätkuvalt relvatarneid on ajanud ärevile Lõuna-Korea. Venemaa keskendub kahe riigi vahel valides oma lühiajalistele eesmärkidele. (Korean Central News Agency / Korea News Service via AP) KNS802 Foto: Postimees

Venemaa tegi järjekordse strateegilise käigu ning juba paistab, et saavutas vastupidise tulemuse. Näib, et Venemaa praegusel valitsejal on mingi seletamatu võime teha hea taktikaline käik ning siis strateegilises plaanis vinti üle keerata, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Moskoovia valitseja Putin otsustas sõita külla oma mõttekaaslasele Korea Rahvademokraatlikus Vabariigis, tugevdamaks suhteid, uuendamaks lepinguid, kuid eelkõige kindlustamaks relvatarnete jätkumise sellest paariariigist. Selle kõige juures unustati ilmselt ära, et majanduslikuks suurjõuks on hoopis poolsaare lõunatipus asuv Korea Vabariik. Lõuna-Korea on ka juba pahameelt väljendanud, Venemaa saadiku vaibale kutsunud ning pole võimatu, et Venemaa arutu lähenemine Põhja-Koreale tähendab Souli otsest sõjalist toetust Ukrainale.

Krimmi hõivamine oli võit, mille puhul Putin riputas enda arvates kaela medali, kuid nüüd on selgunud, et see oli hoopis veskikivi.

Tagasi üles