KESKERAKOND AUTOMAKSUST Kiirkorras vastuvõetud automaks kubiseb puudustest

Mihhail Kõlvart
Copy
Keskerakond korraldas Toompeal automaksu vastu meeleavalduse.
Keskerakond korraldas Toompeal automaksu vastu meeleavalduse. Foto: Madis Veltman

President Alar Karis tegi ainuvõimaliku otsuse, kui jättis automaksu seaduse välja kuulutamata. Kiirkorras vastuvõetud seadus kubiseb puudustest, millele nii Eesti Keskerakond kui erinevad ühendused korduvalt tähelepanu juhtisid, kuid millele Reformierakond kui ka tema väiksemad partnerid sotsid ja Eesti 200 vaid üleolevalt vilistasid, kirjutab Keskerakonna esimees, Mihhail Kõlvart.

Täna tuleb tunnistada, et Toompea koalitsioon ei suuda mitte ainult adekvaatset majandusprogrammi välja töötada, vaid ka tagada kvaliteetset seadusloomet. Keskerakond pöördus juba märtsis president Alar Karise poole õigusanalüüsiga, mis väga selgelt tõi välja automaksuseaduse vastuolud põhiseadusega. Muuhulgas oli analüüsis välja toodud, et eelnõu kohaselt saavad puuetega inimesed maksuvabastust üksnes nende sõidukite puhul, mis on spetsiaalselt ümber ehitatud.

Selline säte oleks sundinud puuetega inimesi ebaproportsionaalseid kulutusi tegema, mis nende toimetulekut veelgi halvendaksid ja suurendaksid nende vaesusse langemise riski. Just seda argumenti kasutas president, põhjendades automaksuseaduse mitteväljakuulutamist.

Tagasi üles