Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina tabas Voroneži oblastis sõjaväe lennuvälja (1)

Copy
Ukraina Grad-rakettide patarei Bahmuti lähedal.
Ukraina Grad-rakettide patarei Bahmuti lähedal. Foto: Erik Prozes

Eile hommikul ründas vene armee kahe Iskander-K tiibraketiga Odessat. Ühe neist Ukraina õhukaitse hävitas, kuid teine tabas seni nimetamata tsiviilinfrastruktuuri objekti ning põhjustas massiivse tulekahju. Hiljem teatasid Ukraina meediakanalid, et raketirünnak tabas ühte kaubandusega tegeleva ettevõtte ladude kompleksi, kus sõjamaterjale ei olevat kunagi hoitud.

Hiina RV president kohtus eile riigis visiidil viibiva Poola presidendiga. Kohtumisel teatas Hiina RV riigipea, et nemad otsivad Ukraina kriisile lahenduse omal moel. Paljusõnalises bürokraatlikus kõneviisis esitatud sõnavõtu võib kokku võtta lihtsalt, et Hiina positsioon Ukraina küsimuses ei ole muutunud ning hiljuti Šveitsis toimunud rahukonverentsi protsessiga nad ühineda ei kavatse. Hiina RV jätkab Venemaa toetamist endisel moel.

Eilse päeva jooksul jätkus Vene sotsiaalmeedia kanalites väidetava ATACMS raketi rünnaku käsitlemine Sevastopolis. Vene ametlik meedia väidab, et selle raketiga tabati rannaala, kus viibisid puhkajad ning nende hulgas on mõned hukkunud. Seda teemat on Venemaa üritanud võimendada USA meedias ning kasutada ka ametlikult USA-le protesti esitamiseks. Senini ei ole esitatud tegelikult mitte ühtegi tõendit, et piirkonnas toimunud plahvatuse põhjustas ATACMS rakett. Ka Vene blogijad kahtlevad selles.

Tagasi üles