Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukrainlased tabasid olulist Vene sidekeskust Krimmis (4)

Copy
Kuulus ameeriklaste ATACMS rakett. Pilt illustratiivne.
Kuulus ameeriklaste ATACMS rakett. Pilt illustratiivne. Foto: John Hamilton

Venemaa võimud on otsinud juba mitu kuud võimalust kommunikatsiooniga peatada USA antud luba ukrainlastele rünnata ATACMSi rakettidega Vene armee sõjalisi sihtmärke. Vene armee õhutõrje ei suuda neid rünnakuid tõrjuda ning täna öösel korraldas Ukraina uue eduka rünnaku olulise Venemaa sihtmärgi pihta Krimmis, kirjutab julgeoleku ekspert Rainer Saks.

Juba eile hilisõhtul tuli mitmelt poolt Krimmist teateid raketirünnakute kohta. Esialgsete teadete põhjal saab öelda, et rünnakud toimusid valdavalt Krimmi idaosas ATACMSi rakettidega. Sihtmärgiks oli sõjaväelennuväli Sakis, Jevpatoria linna lähedal ning sama linna serval Vitino külas asuv suurem Vene armee sidekeskus. Avalike andmete järgi tegeleb see sidekeskus Vene armee jaoks kriitiliselt olulise kosmoseside ja monitooringu korraldamisega.

Okupeeritud Krimmi Venemaa võimude esindaja teatas, et ka eile päeval tabati ATACMSi rünnakuga tsiviilinfrastruktuuri ning rünnaku tulemusel hukkus vähemalt viis inimest ning üle saja sai vigastada. Esialgu ei ole ühestki teisest allikast sellel kinnitust, mispärast tema juttu on väga keeruline hinnata ning kommenteerida.

Tagasi üles