Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKKI KOORT Venemaa teeb samuti ettevalmistusi võidupüha paraadiks Narvas (4)

Copy
Kahe päeva pärast toimub Narvas Peetri platsil paraad. Praegu on seal Venemaa tahtlikust tegevusest lähtuvalt järjekord.
Kahe päeva pärast toimub Narvas Peetri platsil paraad. Praegu on seal Venemaa tahtlikust tegevusest lähtuvalt järjekord. Foto: Ilja Smirnov

Viimastel päevadel on tulnud info piiriületuste aeglusest ja piiripunkti sulgemisest Narvas. See on päris kindlasti tahtlik ning seotud Narvas toimuva võidupüha paraadiga, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

20. juunil hakkas avalikkusesse jõudma info Venemaa piiri aeglasest toimimisest, mille tõttu Eesti piiripunkti sulges. Selleks ajaks oli Narva jõe sild juba rahvast täis ning polnud lootuski, et järjekorras seisvad inimesed üle saaksid.

Piiripunkt on autoliiklusele suletud, mis tähendab, et bussiettevõtted toovad inimesed Narva, need ületavad piiri jalgsi ning Jaanilinnast korjab teine buss reisijad peale. Esimene asi, mida teha tuleks, on keelata bussiettevõtetel reisijate juurde toomine. Ettevõtted teavad, et inimesed ei pääse üle ning lõpuks tuleb omavalitsusel ning riigil tegeleda pealesurutud sotsiaalküsimuste, mitte pidupäevaga.

Tagasi üles