Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

PÄEVAKOMMENTAAR Lisaks Kallasele peaks vahetama välja ka rahandus- ja kaitseministri (24)

Copy
Vasakul Mart Võrklaev, paremal Kaja Kallas.
Vasakul Mart Võrklaev, paremal Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Valitsus, mis eelmisel aastal Reformierakonna juhtimisel võimule tuli, on rahvas pettumuse valmistanud. Tulles võimule, tunnistas koalitsioon, et valitsemise aeg ei saa kerge olema, kuid olid teemad, millele valitsus oli sõnades oma põhifookuse suunanud, need olid julgeolek ja riigirahandus, kirjutab Postimehe suvetoimetaja Karl Sigmund Berting.

Praegune koalitsiooni tegutsemine ei ole siiamaani suutnud rahvasse usaldust süstida. Kui probleemid riigirahanduses on olnud juba avalikkuse ees pikemat aega, siis hiljuti lahvatanud skandaal laskemoona ümber on niigi rahva silmis usalduspankrotis olevale valitsusele hoop, millest see valitsus ei ole võimeline ennast terveks ravima.

Kõik teemad, millega Eesti valitsus saaks positiivselt silma paista, on tänaseks päevaks ennast ammendanud. Alguses oli selleks korras riigirahandus, kuid rahandusministri suutmatus leida lahendusi eelarveseisu parandamiseks on jätnud rahandusminister Mart Võrkalevast jõuetu ja pehme ministri mulje, kes tegelikult ei too ühiskonnale usku, et rahandus võiks Eestis üldse kunagi korda saada.

Tagasi üles