Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

TARVO MADSEN Eesti poliitika raske seis (1)

Copy
Tarvo Madsen
Tarvo Madsen Foto: Konstantin Sednev

Eesti poliitika on praegu ikka väga kummalises seisus. Mitu erakonda on teelahkmel, valitsus on värisemas ja opositsioon tegeleb lihtsalt populismiga. Samal ajal on riigil rahaprobleemid, meie inimeste toimetulek on löögi all ja me pole suutnud ka oma riigikaitset korda saada, kirjutab ajakirjanik Tarvo Madsen.

Esiteks, Eesti 200 suur nurjumine valimistel on tekitanud olukorra, kus erakond peab hakkama tegelema sisekaemusega. Esimeheks kandideeriv Kristina Kallas on öelnud, et erakond peaks hakkama jõulisemalt valitsuses oma nõudma, mis võib tekitada konflikte. Lisaks on sotsid peale europarlamendi valimiste tulemust lõvikonservi täis ja näevad nüüd, et neil peaks olema valitsuses rohkem sõnaõigust.

Ilmselt hakkab nüüd oma narratiive veelgi rohkem mängima Reformierakond, kelle jaoks kaitsekulutuste-teemal lahvatanud diskussioon on korralik löök allapoole vööd. Neil ei jää mitte midagi muud üle, kui kiiremas korras see raha lihtsalt leida, sest vastasel juhul kaotatakse viimnegi autoriteet ühiskonnas.

Tagasi üles