Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Venemaa pole oma droonitööstust käima saanud ja Iraan välja ei aita

Shahed 136. Foto illustreeriv
Shahed 136. Foto illustreeriv Foto: Sobhan Farajvan/PACIFIC P/SIPA

Shahedi droonide rünnakuid on jäänud võrreldes selle aasta esimese nelja kuuga märgatavalt vähemaks. See peaks seadma kahtluse alla korduvalt ilmunud teated, et Venemaa on käivitanud droonide massilise tootmise, kirjutab Rainer Saks tänases sõjaraportis.

Vladimir Putin alustab kahepäevast visiiti Põhja-Koreasse. Sõltumata selle visiidi ametlikest tulemustest on tegemist külastusega, mida ta teeb äärmise häda sunnil. Venemaa kodanikud saavad enamasti aru, et Putini visiit on märk tugevast riigi prestiiži allakäigust. Et taolist olukorda leevendada, avaldas Venemaa juht artikli oma ametlikul koduleheküljel, milles selgitab, et Põhja-Koreasse tuleb minna, kuna nad on Venemaa olulised toetajad agressioonis Ukraina vastu.

Huvitav on sealjuures, et Põhja-Korea armee korraldas täna intsidendi kontrolljoonel Lõuna-Koreaga, kus mõned sõdurid lühidalt ületasid piiri. Eelmine analoogne juhtum, kus Põhja-Korea sõdurid mõneks hetkeks liikusid üle kontrolljoone, leidis aset 9. juunil. Ei oska hinnata, kas tänaöine juhtum on kuidagi seotud sooviga võimendada Putini visiidiga seotud sõnumeid Põhja-Korealt.

Tagasi üles