RAINER SAKS Ukraina droonid tabasid ühte kõige olulisemat metallitootmise ettevõtet Venemaal (5)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Evakuatsioonirühma komandöri kohuseid täitev peaseersant Batja ja tema vanemseersandist poeg Bean kaevikus, kus nende peade kohal puude ladvus tiirutavad samal ajal Vene armee droonid.
Evakuatsioonirühma komandöri kohuseid täitev peaseersant Batja ja tema vanemseersandist poeg Bean kaevikus, kus nende peade kohal puude ladvus tiirutavad samal ajal Vene armee droonid. Foto: Erik Prozes

Harkivi piirkonnas on teateid, et osa Vovtšanskis sissepiiratud Vene sõduritest on end vangi andnud, kuid väga keeruline on hinnata, kui palju neid olla võiks, kirjutab Rainer Saks.

Šveitsis toimunud ja Ukraina juhtimisel peetud rahukonverents mingeid erilisi liikumapanevaid tulemusi ei pakkunud. 80 riiki kirjutas alla deklaratsioonile, mis sisuliselt ei kujuta endast rahuinitsiatiivi. Tegemist on dokumendiga, mille allkirjastanud riigid tunnistasid riikide suveräänsuse ja piiride puutumatuse põhimõtet. Surveavaldusena Venemaale võib käsitleda deklaratsiooni punkte, kus kutsutakse üles tagama tuumaohutus, vältima rünnakuid kaubalaevadele ja kaubasadamatele ja vahetama sõjavange kõik kõigi vastu põhimõtet järgides.

Paljud kohal olnud väljendasid arvamust, et ilma Venemaata ei ole võimalik rahuläbirääkimisi pidada ja püsivat rahu saavutada. BRICSi riigid sellele deklaratsioonile allkirja ei andnud.

Tagasi üles