ERKKI KOORT Asjad, mida me teame kantsler Salmi lahkumise skandaalist (33)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm on teatanud, et lahkub ametist, mis on põhjustanud skandaali ning tugeva diskussiooni kaitsekulude teemal.
Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm on teatanud, et lahkub ametist, mis on põhjustanud skandaali ning tugeva diskussiooni kaitsekulude teemal. Foto: Taavi Sepp

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm on teinud tavatu käigu ning teatanud lahkumisest, kuna valitsus ei ole tema hinnangul olnud valmis 1,6 miljardi euro eest laskemoona soetama. Mida me selle skandaali kohta teame ja mida mitte, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

1. Pole kahtlust, et nii poliitikute kui ametnike huvi on Eesti kaitsmine. Selleks on eluline vajadus, sest kõigile on teada, mis juhtus 1940. aastal alanud okupatsiooni käigus. Tänasel juuniküüditamise aastapäeval on kohane seda meenutada. 

2. Me räägime eksistentsiaalsetest ohtudest, mille vastu tahame laiapindse riigikaitsega seista. Pole kahtlustki, et see vajab lisaraha, aga me ei tea, kust seda leida.

Tagasi üles