AGO RAUDSEPP Demokraatia EKRE moodi: «Diktatuur oli juba liiga kaugele läinud» (77)

Ago Raudsepp
, ajaloolane ja arvamustoimetaja
Copy
Henn Põlluaas ja Jaak Valge vastavad pärast EKRE-st väljaviskamist ajakirjanike küsimustele. Kaader 11. juunil 2024 filmitud videost.
Henn Põlluaas ja Jaak Valge vastavad pärast EKRE-st väljaviskamist ajakirjanike küsimustele. Kaader 11. juunil 2024 filmitud videost. Foto: Madis Veltman

Lõppev nädal läheb kindlasti Eesti demokraatia ajalukku. Postimehe ajakirjanike Triinu Ressi ja Madis Veltmani teisipäevaõhtune videointervjuu EKREst välja visatud mässajatega on demokraatia uurijale puhas kuld, kirjutab ajaloolane ja Postimehe arvamustoimetaja Ago Raudsepp.

Jaak Valge räägib kaamerasse, kuidas teda on juba tükk aega häirinud EKRE autoritaarne juhtimine, pereerakonna kuvand ja ebaviisakas suhtlusstiil. Aga kuna katsed seda muuta pole andnud tulemusi, siis jõuti järeldusele, et «laseme siis kongressil otsustada».

Igati loogiline, sest kongress on erakonna kõige kõrgem organ. Kuid võta näpust. EKRE juhatuse teisipäevaõhtune koosolek otsustas hoopis erakonna juhi vastaskandidaadi koos tema kahe toetajaga erakonnast välja visata.

Tagasi üles