Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

HANNES TOOMSALU See ei ole enam huvitav, vaid hirmutav (12)

Copy
Kaitseministeeriumist lahkunud Kusti Salm (vasakul), taamal paremal Martin Herem.
Kaitseministeeriumist lahkunud Kusti Salm (vasakul), taamal paremal Martin Herem. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix Baltics

Kaitseväe juhataja lahkub enne teenistusaja lõppu. Kaitseministeeriumi kantsler lahkub kaks aastat enne oma lepinguaja lõppu. Kõik see toimub Reformierakonna valitsusaja jooksul, Kaja Kallase juhtimisel, tõdeb erukolonel Hannes Toomsalu (Isamaa).

Minu teenistusaja jooksul oli Martin Herem kunagi noor ja lootust andev ohvitser. Saigi juhatajaks. Tema ennetähtaegne lahkumine juuni lõpus saab toimuma kaitseminister Hanno Pevkuri toetusel ja heakskiidul.

Kantsler Kusti Salm, sajandi esimese kümnendi lõpus tegijate hulgas ei olnud. Isegi mitte teises ešelonis või nende hulgas, kes Kaitseväe arengut kujundama hakkasid. Olid teised, kes tegid ja arendasid. Nõunik toona oli ikka poliitilise taustaga ametikoht. Sõjalisi teadmisi Salmilt kaitseväe arendamiseks siis loota polnud. Aga hea, et tal ajateenistus oli läbitud, neid ametnikke andis tikutulega taga otsida. Ka tema lahkub enne lepinguja lõppu.

Tagasi üles