Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Piinlik episood, kui venelastel õnnestus USA ametkonnad ära lollitada, sai viimaks lõpu (1)

Copy
Mürsupuudust kompenseerivad Ukraina üksused droonide, eriti enesetapudroonide laialdasema kasutusega. Ukraina 31. brigaadi droonipiloot harjutab polügoonil Donetski oblastis.
Mürsupuudust kompenseerivad Ukraina üksused droonide, eriti enesetapudroonide laialdasema kasutusega. Ukraina 31. brigaadi droonipiloot harjutab polügoonil Donetski oblastis. Foto: Jaanus Piirsalu

Täna öösel korraldas Vene armee uue rakettide ja Iraani droonide kombineeritud õhurünnaku Ukraina linnadele, kirjutab Rainer Saks.

Ukraina militaarekspert Aleksander Kovalenko on kokku lugenud, kui palju õhutõrjesüsteeme Venemaa on Krimmis ATACMS rakettide tõttu kaotanud. Tema andmetel on nende rakettidega tabatud kolme divisjoni S-400 õhutõrjesüsteeme, kokku on avalikel andmetel Venemaa relvastuses 44 S-400 divisjoni. Lisaks on Vene armee kasutuses 65 divisjoni S-300 õhutõrjesüsteemi. Kovalenko ei maini, mitu S-300 süsteemi on Krimmis hävitatud. Viimase kuu aja jooksul on neist teada antud kolmel korral Krimmis ja kahel korral Harkivi piirkonnas. Aga mõlemaid õhutõrje süsteeme on korduvalt hävitatud Krimmis ja Lõuna-Ukrainas ka eelnevate aastate jooksul.

Ukraina jätkab ka väiksema tegevusraadiusega Venemaa õhutõrje süsteemide jahtimist ning viimastel päevadel on suudetud neid edukalt tabada Donbassis.

Tagasi üles